La festivaluri și concerte cu copii mici după tine

Suntem o familie căreia îi place să asculte muzica: rock, alternativ, jazz. Evident că am încercat să transmitem și către cel mic pasiunea noastră așa că încă din sala de nașteri a putut asculta Arctic Monkeys, Muse, Depeche Mode și ce mai era prin telefonul meu la momentul respectiv. Pe la 1 an și un pic am îndrăznit să îl luăm la primele concerte, la Summer Well. Am mers cu el doar în prima zi că era un program mai light, iar pentru a doua zi la Kasabian am zis că mai bine îl lăsăm cu bona. Nu țin minte ceva evenimente în prima zi cu el, știu sigur că a adormit în marsupiu.

Anul acesta am prins curaj așa că am planificat și bifat mai multe concerte și pot să fac niște recomandări dacă vă place să mergeți la astfel de evenimente și nu vreți/nu puteți să îi lăsați pe cei mici acasă:

  1. Explicați-i cu câteva zile înainte cel puțin tot ce urmează să se întâmple: program, acces, control de securitate, ce ai voie ce nu
  2. Contează enorm locația, să aveți și alte variante în afară de stat în fața scenei și ascultat muzică pentru că un copil la vârsta asta nu are răbdare pentru așa ceva, chiar dacă îi place muzica. Nu aș recomanda mersul la concerte în săli închise și nici pe stadioane nu prea cred
  3. Luați cu voi variante de activități: cărți de citit, colorat, lipit stickere, mașinuța preferată
  4. Dozați-vă așteptările. Nu va fi un concert la care să poți să faci pogo, nu vei putea bea alcool ca în tinerețe
  5. Enjoy. Încercați să vă stresați cât mai puțin, lăsați-i și copilului libertate

Ce am bifat noi anul acesa:

În primul rând am avut bilete la Radiohead la Monza. Voiam mult să vedem Radiohead așa că anul trecut când au anunțat turneul am stat să analizăm ce variantă e cea mai bună. Am ales concertul de la Monza din două motive principale: conexiuni bune de avion și locație în aer liber, gen parc, unde puteam găsi pentru el și alte atracții. Am avut niște atacuri de panică masive înainte de concert pentru că luasem bilete spre Bergamo la o oră foarte matinală (am ajuns în aeroport pe la 7 dimineața) și trebuia să îi menținem buna dispoziție până la concertul care începea pe la 9 seara, în aceeași zi. Mai mult, cu câteva săptămâni înainte fusese atentatul de la Manchester așa că erau măsuri de securitate sporite și cozile pe măsură. Peste toate astea, la Monza era un val de căldură cu temperaturi în jur de 35 de grade. Cum a fost? Unul din cele mai bune concerte pe care le-am ascultat, locația era într-adevăr foarte potrivită: un parc imens, lângă autodrom, dar nu cu foarte multă umbră în zona de concerte. Aveau în schimb un loc de joacă pentru copii cu 2 trambuline în care a stat câteva ore, mai ales că nu era foarte solicitat, nefiind foarte mulți copii prezenți. După ce am aterizat, am luat mașina închiriată și el a dormit somnul de prânz așa. Apoi ne-am cazat la hotel (aici nu am fost foarte inspirați, dar nu ne panicăm doar din atât), am mers și am mâncat în oraș și apoi ne-am prezentat docili la Monza de la ora 16 că așa fusesem anunțați. Am lăsat mașina într-o parcare plătită și apoi am luat autobuzul până la zona de concert. Cred că am stat cel puțin o oră la coada de security pe o căldură infernală, am avut un mic tantrum când o doamnă simpatică de la security a încercat să îi ia în glumă micul autobuz pe care îl aveam în geantă, dar apoi ne-am plimbat pe acolo, a stat la locul de joacă, a mâncat haribo oferit de promoterite, a stat la coadă pentru mâncare (aici era destul de slabă organizarea și erau cozi imense la orice), a colorat, lipit stickere, am citit. Când a început Radiohead a stat și a ascultat câteva melodii, apoi a vrut să mergem mai în spate că era muzica foarte tare (sonorizare excelentă), ne-am așezat pe jos și a adormit pe mine. Data viitoare aș fi mai precaută cu ora de la care mergem pentru că se putea intra și după ora anunțată și nici nu am fi stat în căldura aia atâta timp.

Am revenit și la Summer Well pentru Interpol și Editors. Am ajuns în jur de 7-8 în fiecare seară pentru că nu prea ne tenta restul line-up-ului. Am pus pătura, ne-am dat pe toboganul improvizat pe instalația cu ”HOT”, am mâncat pizza, am citit și lipit stickere. Am avut iarăși o experiență cu un tantrum pe motivul ”vreau apă cu pai”-”ai văzut că l-am întrebat și pe domnul de la bar și nu aveau”. Mi-a dat peste ochelari de aproape mi-au căzut și într-un final s-a calmat mergând cu tatăl să ia un suc cu pai de la alt bar. Cred că am oferit un spectacol interesant pentru cei din jur, el țipând că vrea pai și încercând să lovească/muște, eu încercând să rămân calmă și să îl liniștesc. In the end, în fiecare seară a adormit pe muzică în jur de ora 23.30, citind dintr-o carte cu stickere despre fotbal.

credit foto: arhiva personală, Summer Well Festival

Un gând despre „La festivaluri și concerte cu copii mici după tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s