Cartea – obsesie: Autobuzul magic. Să explorăm simțurile

Cartea asta și-a ales-o Alex de la Cărturești și, pentru că el a ales-o, o citim obsedant de aproape 1 an de zile.

autobuzul_magic_simturile

Teoretic prezentarea cărții spune că e pentru grupa de vârstă 6-12 ani, însă el e captivat de ea de la 2 ani. Cartea este despre elevii din clasa domnișoarei Frizzle, care pleacă în căutarea profesoarei cu un autobuz școlar magic al cărui șofer este noul director adjunct. Directorul adjunct nu știe cum funcționează autobuzul magic așa că apasă un buton care micșorează autobuzul de ajunge cât un fir de praf și apoi trage o manetă care îi duce în ochiul unui polițist. Din ochi trec în urechea unui copilaș, apoi în nasul unui câine, pe limba domnișoarei Frizzle, în piele și apoi în sfârșit aterizează și se măresc la loc pentru a putea participa la serbarea unde domnișoara Frizzle va primi un premiu, iar copiii vor cânta un cântec despre simțuri. Cartea este foarte potrivită pentru a aprofunda cunoștințe de anatomie (ale mele erau cam ruginite din liceu) și are foarte multe detalii tehnice îmbinate însă cu această poveste neverosimilă, devoalată de altfel și la sfârșit printr-un cântec. Probabil pentru copii așa mici ca al meu atractive sunt ilustrațiile (deși să vezi urechea internă, papilele gustative, creierul nu e tocmai un vizual obișnuit) și faptul că eroii principali sunt copiii și acest autobuz (toți băieții bănuiesc că au obsesie pentru trenuri, autobuze, avioane, mașini).

Cartea este de la Editura Cartea Copiilor și se găsește încă de cumpărat la un preț bun, 29 de lei. Acum nu pot garanta că și altor copii li se va părea la fel de captivantă.

Am mai luat și o altă carte din aceeași colecție, Autobuzul magic. În stupul de albine, dar nu a avut același succes. Am citit-o de câteva ori, am plimbat-o cu noi prin diferite călătorii, dar nu s-a lipit de ea ca de cealaltă.

credit foto: Editura Cartea Copiilor

5 gânduri despre „Cartea – obsesie: Autobuzul magic. Să explorăm simțurile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s