Cărțile în engleză pentru copii – moft sau utilitate?

Fac parte dintr-o generație care s-a obișnuit să amestece româna cu engleza în vorbirea curentă și am această tendință să amestec uzual cuvinte în română cu expresii în engleză care mi se pare că reflectă mai bine ceea ce vreau să transmit. Nu vreau să intru acum în vreo polemică despre ”limba noastră o comoară”, dar cred că putem recunoaște, fără a fi decăzuți din categoria ”buni români”, că limba engleză e ceva mai versatilă decât română.

Bineînțeles că această aplecare a mea către utilizarea limbii engleze on a daily base se reflectă și asupra educației lui Alex. Biblioteca noastră include în cea mai mare parte cărți în engleză pentru că mi se pare cea mai bună metodă să învețe astfel o limbă care îi va fi oricând de folos. În română vorbim zi de zi, asta aude și acasă și la grădiniță, însă pe tărâmul poveștilor deschidem noi orizonturi. Citim în engleză cam de pe la 8-10 luni cred și a ajuns la stadiul în care nu trebuie să îi traduc de fiecare dată, doar când îmi cere el.

Dintre toate cărțile în engleză pe care le avem cel mai atașat rămâne de cele din seria Usborne Phonics Readers, pe care mai întâi le primeam bonus de la Maya’s Amazing Bookland, dar unde acum avem tot setul. Primele pe care le avem nu mai sunt chiar în cea mai bună stare, că au aproape 2 ani de utilizare, iar foile sunt din acelea mai subțiri, nu tocmai recomandate pentru un bebe de 1 an.

Poveștile sunt scurte și frumos ilustrate, cu câte o frază pe fiecare pagină și cu pagini care se deschid-închid, iar farmecul vine din sunetele repetate și rime. Sunt genul de cărți care cred că pot fi citite până pe la 6-7 ani, ajutând copiii să învețe cuvinte noi în engleză și să își dezvolte o pronunție corectă.

IMG_0256

2 gânduri despre „Cărțile în engleză pentru copii – moft sau utilitate?

  1. eu nu am exploatat destul cartile in enggleza pe care le avem. vorbesc de partea de limba. pentru ca al meu copil nu vroia decat sa ii citesc in romana. acum, la al doilea copil imi spun ca poate voi proceda diferit doar ca el nu are rabdare sa se uite pe carti si sa ii citesc. e si mic inca , un an si 9 luni. dar eu cred ca sunt utile.

    Apreciază

    1. poate merg mai bine cărți cu mai puțin citit și mai multe activități. la noi au mare căutare cărțile cu stickere și chiar o să fac o postare separată cu asta la un moment dat. Prima carte de acest gen tot pe la un an și ceva am avut-o, ceva cu chestii simple: figuri geometrice, numere, cuvinte uzuale. trebuie să o caut că nu mai știu cum se chema

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s