Creșă/grădiniță sau bonă?

O întrebare care m-a frământat și pe mine mult timp și pentru care am căutat să citesc experiențe cât mai variate. Anul acesta Alexandru face deja 2 ani de grădiniță și mă felicit zi de zi că până la urmă am ales varianta mai puțin recomandată.

983925_1436954349661364_4659744488490452839_n

Am avut și bonă care m-a ajutat până când avea 1 an, dar apoi, pentru că ea nu mai putea, am ajuns la grădiniță – grupa baby. Am încercat întâi să găsim o altă bonă, dar experiența a fost un eșec total. Am dat anunț, am plătit agenție, am ținut interviuri, dar nimic nu s-a legat. Ori noi aveam cerințe prea mari și ele nu corespundeau, ori corespundeau, dar nu ne permiteam financiar. Am avut și o doamnă în test o zi, care apoi ne-a sunat că nu mai vine.

Așa că am început să căutăm grădinițe în zona Domenii – Grivița – 1 Mai. Ne stabilisem o listă de criterii obligatorii: personal bine pregătit și empatic, curățenie, mâncare sănătoasă, aproape de casă, sistem de monitorizare prin camere, număr mic de copii per educator, curte și spațiu de joacă în exterior, perioadă de acomodare, preț rezonabil (sub 2000 lei). Ne-ar fi plăcut foarte mult să îl ducem la creșa daneză, însă lista de așteptare era de peste 100 de persoane. Am făcut întâi research online, pe bloguri, grupuri de facebook și apoi am stabilit întâlniri pentru cele două care erau pe lista scurtă. Una dintre ele avea reviewuri foarte bune, însă când am ajuns acolo am fost tratați cu răceala, iar locul nu ne ademenea deloc și părea chiar periculos pentru copii cu multă gresie/marmură. Cealaltă îndeplinea marea majoritate a criteriilor obligatorii, minus sistemul de camere video. Am trecut peste acest inconvenient și nu regret nicio clipă. Alexandru s-a atașat foarte repede de educatoare, iar ele au avut foarte mare grijă de el. Când l-am dus încă nu începuse să meargă așa că îl țineau cea mai mare parte a timpului în brațe.

Bona potrivită este o soluție sigură și liniștitoare pentru părinți, însă interacțiunile și activitățile de la grădiniță îi vor da copilului mai multă încredere în el, va socializa mai ușor și va învăța o grămadă de lucruri noi. Temerea mea acum este cum se va adapta când va trece la învățământul de stat, dar despre asta într-un episod viitor.

21122574_1583630688327062_919900483323575529_o

credit foto: Kluge Kinder

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s