Iepurașul care nu adoarme copiii

Povesteam într-un articol precedent că am căzut și eu în capcana marketingului și am cumpărat cartea ”Iepurașul care voia să adoarmă”. Poate suntem noi mai aparte, deși așa cum tot povestesc aici, cititul este metoda noastră principală de adormire. Am citit aici, aici și aici că au existat și experiențe pozitive cu această carte și copiii au adormit ca prin minune. La noi nu doar că nu a funcționat partea cu adormitul rapid al copilului, dar nici măcar nu am reușit să o parcurgem cap-coadă decât o singură dată.

iepurasul_care_voia_sa_adoarma_cprt_ltDin punctul meu de vedere, problema cărții la copii de 1-3 ani este lungimea povești, aglomerarea de text și ilustrațiile fade. Am respectat și toate instrucțiunile cu modelat vocea, schimbat numele, deci nu pot fi acuzată din acest punct de vedere. Dar atunci când un copil vede 2 pagini de text și doar cu o schiță a unui Iepuraș, din start va fi nemulțumit.Singura parte care a prezentat un oarecare interes și pe care am citit-o de câteva ori separat de restul poveștii este cea când Iepurașul merge la bufnița Picoteală, probabil din cauza numelui hilar.

iepurasul_care_vrea_sa_doarma_int_lt_32-19

Poate la noi nu s-a potrivit nici jocul de rol pentru că Alexandru nu a fost niciodată un copil încăpățânat la somnul de seară (despre cel de prânz pot scrie romane în schimb), însă rămân la convingerea că o poveste mai scurtă, cu mai puțin text pe fiecare pagină ar fi avut mai mare succes. Până la urmă însă piața produselor de somn pentru bebeluși/copii cred că este una din cele mai productive, iar marketingul este pe măsură. Copiii sunt diferiți și reacționează fiecare altfel la stimuli așa că cel mai bine e fiecare să testeze și să aleagă ce i se potrivește.

Un gând despre „Iepurașul care nu adoarme copiii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s