Poveștile copilăriei noastre

Tot din seria ”cărți alese de Alexandru”, avem în bibliotecă una cu 4 repovestiri scurte după clasicele povești: Bambi, Alba ca Zăpada, Scufița Roșie și Hansel și Gretel. Titlul e ”Spune-mi o poveste”, la editura Flamingo și văd că încă se mai găsește de cumpărat la un preț rezonabil.

IMG_0246

Din punct de vedere al formatului cartea este excelentă pentru copii mici: cartonată, pagini groase, imagini vii, puține propoziții pe o pagină. Noi am avut-o de când avea Alexandru 1 an și jumătate, dar acum la 3 ani deja este depășită.

IMG_0247

Problema mea au fost însă poveștile în sine. Copilăria mea a fost cu ceva timp în urmă și nu mi le mai aminteam însă când am început să le citim mi-am dat seama că anumite întâmplări ar trebui să le schimb sau să le explic mai în detaliu. Cel mai greu mi s-a părut la Hansel și Gretel. Cum să îi explici unui copil de 2 ani că sunt părinți care sunt nevoiți să își abandoneze copiii? Știu că e bine să îi acomodăm cu realitatea, dar parcă totuși e prea dură. Eu am stat de fiecare dată să îi explic ce înseamnă sărăcia, cât de mult suferă alți copii care poate nu au părinți sau aceștia nu le pot oferi tot ceea ce au nevoie, dar tot încercam mai întâi să îl deturnez spre altă poveste. Surprinzător poate, a avut răbdare de fiecare dată să trecem prin poveste cu tot cu explicații și a fost o bună perioadă povestea lui preferată.

Am ezitat de atunci să îi aleg cărți cu poveștile clasice și prefer ori povești optimiste sau cu animale, ori cărți despre istorie, geografie, sport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s