Cărțile cu stickere – cea mai plăcută activitate în călătoriile cu copiii

Noi am descoperit cărțile cu stickere acum 2 ani, când am început să facem călătorii din ce în ce mai dese. Bun, la 1 an activitatea presupusă de o carte cu stickere o face mai ales părintele, însă copiii vor fi fascinați să asculte și să privească. Pentru cei care nu au văzut cum arată o astfel de carte, ea presupune că ai o pagină cu câteva imagini și indicații ce mai trebuie completat și, la mijlocul sau sfârșitul cărții, pagini cu stickere din care trebuie să le alegi pe cele potrivite pentru fiecare pagină.

Prima noastră carte de acest tip se chema chiar așa ”My First Sticker Book” și a avut suficiente pagini și stickere pentru câteva săptămâni-luni. Tematica este una variată la această carte: numere, litere, forme. Cred că e excelentă pentru a învăța primele cuvinte în engleză și a-l familiariza cu numerele și alfabetul. Exemplarul nostru a trecut prin multe călătorii așa că acum nu mai e tocmai întreg, mai e și colorat de micul artist care nu era satisfăcut de imaginile prezentate, iar uneori stickerele mai sunt și puse alandala. Oricum rolul cărților nu e să transforme copilul în micul Einstein, ci să vă ajute să petreceți timp plăcut împreună, iar dacă asta înseamnă și unele lucruri noi învățate asta e doar partea de bonus.

IMG_0266

Acum colecția noastră de cărți cu stickere e extrem de variată, de la cele tematice de Crăciun și Anul Nou, la cele istorice, cu elemente de geografie sau despre corpul omenesc. Pentru mersul cu avionul, mașina sau trenul cărțile acestea au avantajul că nu trebuie să ocupe mult loc în bagaje, sunt șanse mici să faceți haos în jur și garantează minute, poate chiar ore de concentrare pentru cel mic. Noi alegem din cele de la Usborne, dar e o ofertă destul de mare și de cărți în română cu abțibilduri (nu mai folosisem de câțiva ani cuvântul ăsta).

Un gând despre „Cărțile cu stickere – cea mai plăcută activitate în călătoriile cu copiii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s