Nu mă cheamă ”mami”

Sunt multe lucruri care mă enervează în interacțiunile cu cei din jur de când am devenit mamă, dar cea mai supărătoare e adresarea cu ”mami” sau ”mămico”. Da, sunt mama lui Alexandru, dar am și un nume, iar dacă nu l-ai ținut minte sau nu îl știi prefer o adresare impersonală. Am avut șocul ăsta prima oară la maternitate cu asistentele care doar așa îmi spuneau și mă simțeam de parcă toată ființa mea era acum redusă la această stare de ”mămicie”, iar apoi cam peste tot unde mergeam cu ceva legat de copil se repeta adresarea.

Când mă strigă Alexandru ”mami” mă topesc toată și tocmai pentru că e între mine și el relația asta specială, nu mi se pare normal ca altcineva să abuzeze de acest apelativ. Nu știu dacă vouă vi s-a întâmplat să vă deranjeze această formulare. Eu îndrăznesc să cred că nu sunt singura ”mămică” cu fixații din astea.

În aceeași serie, deși mie personal nu mi s-a întâmplat, e și formularea de ”burtică/burtici”, destul de întâlnită pe forumuri, Facebook șamd. Doamnelor, domnilor, o femeie însărcinată, o mamă nu pot fi reduse doar la această condiție.

sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s