”E nevoie de un sat pentru a crește un copil” sau despre rolul comunității părinților digitali

Povesteam în articolul anterior despre obiectivul ambițios pe care îl enunțase sâmbătă la Digital Parents TalksAna Nicolescu”să schimbăm mentalități și legi”. Cumva obiectivul acesta și întâlnirea de sâmbătă mi-au readus în memorie prea-cunoscutul proverb ”It takes a village to raise a  child”. Comunitatea părinților digitali încearcă să pună în comun resursele informaționale astfel încât din ce în ce mai mulți părinți să își educe copiii cu blândețe și să beneficieze de tot sprijinul societății. 

Comunitatea parintilor digitali
Comunitatea părinților digitali credit foto: Alina Gheorghiescu

Am fost pentru prima oară la un eveniment de acest tip, inițiativa împlinind deja 1 an și chiar dacă am fost oarecum stingheră necunoscând pe nimeni, experiența mi-a fost benefică pe mai multe planuri. Pe lângă lucrurile tehnice pe care le-am învățat, m-am bucurat să văd părinți și copii implicați și care chiar vor, unii chiar au reușit deja, să schimbe lucruri în bine. Rolul acestei comunități a părinților digitali sper să devină din ce în ce mai important și pentru că eu văd în ea și un rol de filtrare a informațiilor care abundă în acest domeniu al parentingului. Sunt probabil mii de grupuri pe Facebook, sute de bloggeri, vloggeri, digital influencers care vehiculează tot felul de informații, iar părinților le e din ce în ce mai greu să discearnă între ele. Riscurile ca informații false sau periculoase din online să devină principii de creștere a copiilor sunt din ce în mai mari.

De aceea, voi continua să merg la întâlnirile comunității părinților digitali și să scriu pe acest blog, nu pentru că aș fi eu o expertă în parenting, ci pentru că vreau să susțin această schimbare de paradigmă în educarea copiilor din România: educație cu blândețe, educație pentru viața reală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s