Farmyard Tales – povești scurte pentru copii

Nouă cel mai mult ne plac acele cărți care au dimensiuni reduse pentru că pot fi ușor ținute într-o mână în pat, încap tot timpul în bagaje și pot fi luate peste tot. Farmyard Tales e o colecție întreagă de la Usborne care include atât cărticele cu câte o poveste, cât și colecții de povești, cărți cu stickere, cărți de colorat și alte activități, cărți pentru copii care învață să citească. Noi avem mai multe cărți din acestea cu povești scurte pentru copii și încă nu ne-am plicitisit de ele.

farmyard tales usborne

Cele mai multe povești sunt centrate pe câte un animal și diferite peripeții: porcușorul Curly care se duce să caute de mâncare la alte animale și rămâne blocat între scânduri, poneiul vecinilor care nu primește mâncare și este cumpărat de familia Boot, cățelul Rusty care se urcă în trenul cu aburi pentru a călători împreună cu un alt cățel, oaia Woolly care evadează cu celelalte oi și se așează pe linia de cale ferată blocând trenul.

Mrs Boot Farmyard Tales

Personajele umane sunt reprezentate în principal de familia Boot, iar fiecare poveste începe cu textul pe care îl vedeți în poză: ”This is Apple Tree Farm. This is Mrs. Boot, the farmer. She has two children, called Poppy and Sam, and a dog called Rusty.” Cred că și dacă mă treziți noaptea din somn pot recita din memorie propozițiile astea. O bună bucată de vreme mă gândeam că domnul Boot nu există, doamna Boot fiind tot timpul personajul principal. Am descoperit recent într-una din achizițiile mai noi, ”The New Pony”, că există și domnul Boot, el fiind personajul principal în acea poveste. Deocamdată e singura în care l-am găsit din cele vreo 10 citite. Nouă ne plac însă poveștile cu personaje feminine puternice și îmi place să îl formez pe Alexandru în acest spirit al feminismului, cu femei independente, care pot face la fel de multe lucruri ca și un bărbat.

 

 

 

Un gând despre „Farmyard Tales – povești scurte pentru copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s