Babywearing:oricând, oriunde, dar nu chiar pentru oricine

Săptămâna aceasta e International BabyWearing Week și m-am gândit că poate e util să prezint și experiența noastră, deși nu suntem tocmai un etalon. Pentru mine babywearing-ul a fost în primul rând o alegere de comoditate (să urc și să cobor cu căruciorul cu liftul, pe scări, să fac slalom printre mașini, gropi etc. mi se pare infinit mai dificil). Cu marsupiul puteam merge oricând, oriunde fără bătăi de cap, însă îmi dau seama că nu tuturor părinților și copiilor li se potrivește babywearing. Mie de exemplu nu mi s-ar fi potrivit wrap-ul care presupune o anumită migală și răbdare. Și la sling a durat ceva timp până m-am acomodat. Să le iau pe rând însă.

Soft Structured Carrier aka Marsupiu de la naștere

Am început cu o Boba de la PufuShop încă de când Alexandru avea 2 luni, folosind insertul pentru nou-născut. Știu că sunt dispute aici, dar eu am avut încredere în ce spuneau cei de la PufuShop despre produs și Alexandru nu a avut și nu are niciun fel de probleme.

IMG_20140724_181527.jpgAșa a stat și la botez (da, nu prea se asorta cu rochia mea neagră) și în prima vacanță în 3 la Sinaia, apoi prima oara la Târgul de Crăciun de la Sibiu sau în Italia.

IMG_20141129_130354

Sling pentru babywearing rapid și răcoros

Pentru vacanța de vară în care împlinea 1 an și multe kilograme, am început să caut alternative. Așa am ajuns la slingurile Mamagolo. Eram terifiată că nu voi ști să îl folosesc, m-am uitat la zeci de tutoriale și până la urmă am reușit. Tot mi-era teamă că o să cadă de acolo, dar el stătea destul de comod și era până la urmă mai ușor de fixat decât SSC-ul cu toate centurile. Iar vara un sling din in este perfect pentru a trece peste căldura extremă (da, știu că în poză slingul nu stă tocmai regulamentar).

sling

SSC pentru toddler

În toamna acea am zis să facem un upgrade și la sistem pentru că Boba deja îi făcea mici răni la picioare. Am luat acest Isara full-wrap conversion tot de la PufuShop, atrasă mai ales de verdele superb. Însă treptat Alexandru s-a hotărât că nu mai vrea în sistem, probabil pentru că nu avea suficientă libertate de mișcare și e mai bine în brațe (foooarte rar și pe jos, iar căruciorul a fost parte din viețile noastre sporadic doar în primul an). Nici nu prea am poze cu Isara, dovadă că nu prea l-am folosit foarte mult, deși eu încă suspin cât de frumos era.

Babywearing e o opțiune, nu o obligație
Măcar în această săptămână aș vrea să văd mame mai conciliante în ceea ce privește babywearingul. Da, unora dintre noi descoperirea lui a fost salvatoare și copiilor le-a plăcut în marsupiu, wrap, sling. La fel de mult își iubesc copiii și mamele care îi plimbă în cărucior sau care încearcă să îi convingă să meargă pe jos. Ba chiar și cele care îi poartă în sisteme neconforme își iubesc copiii, dar pur și simplu au nevoie de informații. Iar aceste informații trebuie transmise cu blândețe și echilibru, nu cu aroganță și superioritate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s