Carte pentru copiii care nu au răbdare de povești

Noi suntem un caz fericit de copil căruia îi plac poveștile și cărțile. Aud din ce în ce mai des însă cazuri de copii care nu au răbdare pentru povești, se plictisesc sau pur și simplu cărțile nu îi atrag.

Cartea despre care vă scriu acum, ”Sticker Action Heroes 2”, are însă mai multe atuuri pentru a convinge și copiii care până acum nu au fost interesați de povești:

  • nu este o carte de povești, ci este o carte pentru lipit stickere.
  • pe lângă lipit stickere, poți afla informații despre eroi din realitate: pompieri, soldați, agenți secreți, criminaliști, paramedici
  • fiecare pagină are o mică poveste de citit
  • poți construi propriile povești despre fiecare din eroi

Nu mai țin minte exact când am luat cartea asta (și de ce am luat direct Action Heroes 2 și nu 1), însă când a descoperit-o Alexandru am stat cu ea în fiecare seară câteva săptămâni: am lipit stickere, am povestit despre fiecare categorie de eroi, am citit fiecare mică poveste. A fost iarăși una din cărțile din care puteam recita la orice oră din zi și din noapte. Din fericire s-a plictisit de ea, așa că acum pot scrie relaxată.

Pe lângă încântarea lui Alexandru pentru această carte datorită stickerelor și micilor istorioare, mi-a plăcut că este genul de carte care te ajută să îi explici unui copil mult mai ușor evenimente din viața reală, să îl conectezi totuși și la realitatea, uneori dură și să îi stârnești curiozitatea (ceea ce nu e tot timpul un lucru plăcut pentru un părinte că seria ”de ce-urilor” este infinită la copii). Cum altfel aș fi putut să îi explic mai bine copilului că sunt oameni care nu au ce mânca și trebuie să îi ajutăm pe cei care au mai puțin ca noi decât prin imaginile cu voluntarii care duc provizii celor afectați de foamete? Cum aș fi putut să îi povestesc despre fenomene meteo extreme, rolul încălzirii globale și micii pași pe care îi putem face fiecare dintre noi pentru a diminua riscurile? Sau ce variantă mai bună să vorbesc cu el despre violență, războaie și importanța calmului, echilibrului și medierii? Da, sunt subiecte grele pentru un copil de 3 ani, dar e o vârstă la care ei acumulează foarte multe informații și e important să le formăm încă de acum valorile care să îi ghideze în viață.

Poate aveți copii care nu au răbdare pentru povești fanteziste. Cartea aceasta este o variantă de povești din realitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s