Carte de adormit copiii…și mamele

Acum câteva săptămâni aveam câte ceva de cumpărat din Ikea și cum  e genul de magazin unde lista de cumpărături de acasă devine irelevantă în fața nenumăratelor atracții la fața locului, am ajuns să cumpăr și o carte. Nu aveam mari așteptări, dar era cu un tren și cu niște ilustrații plăcute, așa că părea potrivită pentru Alexandru. În niciun caz nu mă așteptam să fie una din cărțile cu efect de somnifer și pentru el, dar și pentru mine.

Sincer nici până acum nu am reușit să ajungem la finalul poveștii și cred că singura soluție este să o iau să o citesc în timpul zilei că prea sunt curioasă. Povestea este bineînțeles despre un băiat care nu putea să adoarmă și stătea în pat cu cățelușul lui de pluș. Tot în aceeași cameră era și un trenuleț de jucărie care se dovește a avea puteri magice și copilul pornește într-o călătorie magică. Nu vă pot spune cum se termină călătoria, dar poate voi reușiți să îi rezistați lui Moș Ene, care cred că e și el pasager în trenul acesta.

Autorul cărții e Ulf Stark și eu cu siguranță voi mai căuta să cumpăr și alte cărți scrise de el. Am pus deja două pe listă: When Dad Showed Me the Universe, pentru că și tații le citesc copiilor și The Yule Tomte and the Little Rabbits care e potrivită pentru perioada Crăciunului. Cărțile lui pentru copii sunt lăudate nu doar pentru povești în sine care sunt amuzante și empatice, cât și pentru ilustrațiile foarte frumoase, având câțiva ilustratori favoriți: Eva Erikkson, Anna Hoglund.

Bineînțeles cartea face parte dintr-o serie de produse și puteți cumpăra trenuleț, șine, joc de cărți. Noi cred că rămânem doar la carte că avem deja cutii pline cu trenuri și șine.

Voi ce cărți de adormit copiii ați întâlnit? Eu am mai povestit aici despre Iepurașul care voia să adoarmă, o carte mult-lăudată pentru efectul ei somnifer la copii, dar care pe noi nu ne-a convins.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s