Parcul Carol și Muzeul Tehnic Leonida – weekend de toamnă în București

Weekendul trecut, inspirată de campania celor de la KinderTrips pentru călătorii urbane și de articolul lor despre Parcul Carol, am reușit să îl conving pe Alexandru să nu mai mergem în Parcul Kiseleff și să încercăm o destinație nouă.

Parcul Carol nu e tocmai în zona noastră, așa că am luat mașina, ne-am chinuit un pic să găsim parcare, dar dacă aveți răbdare și nu țineți morțiș să parcați în fața intrării principale, se găsesc locuri pe străzile din jur. Noi am parcat aproape de intrarea de lângă Monumentul Eroilor pe Dealul Filaret (mai țineați minte că în anii 2000 trebuia demolat pentru a construi acolo Catedrala Mântuirii Neamului?).

Parcul Carol 1

Ne-am distrat apoi coborând treptele cu tricicleta (ar fi putut totuși să facă și niște rampe de acces lângă scări că dacă ești cu un cărucior singura variantă e să ocolești pe alei). Parcul arăta superb weekendul trecut și chiar dacă mașinile în jur erau multe, nu era foarte aglomerat. Sunt câteva locuri de joacă pe la care am poposit, dar nu foarte mult că era un pic aglomerat pentru gusturile noastre.

Mi-am amintit însă că tot acolo în parc e și un muzeu, Muzeul Național Tehnic ”Dimitrie Leonida”.

Muzeul Tehnic LeonidaCea mai inspirată alegere pe care o puteam face. Am lăsat tricicleta la intrare și am achitat tariful pentru expoziția temporară și cea permanentă, 10 lei pentru adulți (copiii până la 5 ani au gratuit). Din păcate noi suntem o familie de umaniști, fără nicio aplecare spre tehnică așa că până la urmă am avut nevoie de ajutorul unei doamne ghid. Expoziția temporară era ”Edison Magicianul” despre invențiile lui Thomas Edison, însă pe noi cel mai mult ne-a atras cea permanentă: machete de locomotive electrice sau cu aburi care pot fi puse și în mișcare, automobile de la începutul secolului XX, inclusiv electrice și aerodinamice, hidro și termocentrale în miniatură, instalații de iluminat de la 1900 și multe altele. Părerea de rău a fost că după 1 noiembrie s-a închis expoziția în aer liber unde puteam vedea vagon de tramvai tras de cai. Dar vom reveni la primăvară când se redeschide. Am stat cam 2 ore cred și cu greu l-am convins pe Alexandru să plecăm mai ales că urma și ora de închidere (17.00 pe orarul de iarnă). Oricum era deja foarte obosit de toată aventura noastră urbană.Parcul Carol familie

Din păcate soarta Muzeului este incertă pentru că ține de Electrica și discuțiile de preluare de către Primăria București sunt încă sub semnul incertitudinii. Eu sper însă că se vor găsi soluții de administrare care să îl pună în valoare.

Am găsit și o prezentare pe Youtube ca să vă faceți o imagine despre cum e înăuntru și sper să vă motivez să îi treceți pragul. Acum că vremea afară nu mai îmbie la jucat afară, muzeele sunt o alternativă foarte bună pentru entertainmentul copiilor. Învățăm lucruri noi și sigur ieșim mai ieftin decât la mall.

 

 

 

 

4 gânduri despre „Parcul Carol și Muzeul Tehnic Leonida – weekend de toamnă în București

    1. Ghidul se plateste separat, 50 lei, dar eu zic ca merita. Eventual mers intr-o gasca mai mare ca sa se imparta costurile. Pericolul inchiderii e destul de mare din ce am inteles, deja personalul a fost redus la 5-6 persoane

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s